Ismét népszerű Sri Lanka

Téli wellness
Wellness akciók
Nyugdíjas ajánlatok
Húsvét szállás
Facebook

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ismét népszerű Sri Lanka

Feltöltve: 2010-03-12

Miután tavaly májusban rendeződött a polgárháborús feszültség Sri Lankán, a sziget ismét kedvelt és továbbra is megfizethető célpontja az egzotikus utazások kedvelőinek.

„Az idegenforgalom az elmúlt év szeptembere óta ismét növekedésnek indult, a szállodák teltházzal üzemelnek, sőt március végéig nincs is hely – mondta az ÚtiSúgó.hu-nak Wimal Morapitiye, a főleg Sri Lanka-i és Maldív-szigeteki utazásokat értékesítő Jetwing Travel igazgatója. Hozzátette: tavaly Magyarországról mintegy 1500 vendég utazott az indiai-óceán egyik gyöngyszemére, Sri Lankára, az idén viszont több mint 2000 utasra számítanak, akik Ázsia egyik legjobb légitársasága, a Sri Lankan Airlines menetrend szerinti járataival érhetik el a szigetet.

Az utazási iroda Sri Lankát a fehérhomokos tengerpartjáról híres Maldív-szigetekkel, illetve indiai nyaralóprogramokkal és kulturális körutazásokkal kombinálja, így 8-13 éjszakás túrákat kínál. Legtöbben november és március között keresik fel a szigeteket, amikor nálunk hidegre fordul az időjárás, Sri Lankán és a Maldív-szigeteken beköszönt a száraz évszak (bár trópusi eső bármikor előfordulhat), a levegő hőmérséklete itt egész évben 27 – 30 C fokos, a tenger pedig folyamatosan kellemes, 27 C fokon marad.

A helyi konyha nagyon ízletes, erősen fűszeres. Nemzeti ételük a "rizs és karri", amelyet igen változatosan készítenek el zöldségekből és húsokból egyaránt, jellegzetes italuk a kókuszdió leve.

Sokszínű, egzotikus szépségű világ: vallások, kultúrák tarka keveréke, a fauna és a flóra trópusi szimfóniája és nem utolsósorban vendégszerető lakosok várják a Sri Lankára látogatókat.

Czene Annamária

Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre! Nagyításhoz kattintson a képre!
1 / 6
  • 

    Téma szerint

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 
  • 
Telefonos foglalás: h-p 9-17 óráig
+36-30-985-8991