Iható tavak, patinás panziók, alpesi hangulat

Téli wellness
Wellness akciók
Nyugdíjas ajánlatok
Húsvét szállás
Facebook

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Iható tavak, patinás panziók, alpesi hangulat

Feltöltve: 2012-05-03

Hétezer tavával és folyójával Svájc Európa egyik legnagyobb vízi birodalma, innen ered a kontinens számos folyója, például a Rajna, de több mint hetven vízeséssel is büszkélkedhet az alpesi ország.

Európa legnagyobb vízesése

A 150 méter széles és 23 méter magas schaffhauseni vízesés Európa legnagyobbja. Az ország méreteihez képest kimagaslóan sok tavat is találunk itt a hegyek között megbújva, a több mint 1500 tó vize pedig ivóvíz minőségű. Nyári vizes programot választhatunk a gleccsertúrától a tavi hajókázáson és a vízen éjszakázáson keresztül egészen a folyók felfedezéséig.

Az Alpok legnagyobb ivóvíztartaléka a közel 24 kilométer hosszú Aletsch-gleccserben található, amely az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított térség kellős közepén várja a túrázás szerelmeseit. Aki azonban úgy érzi, hogy a túra túl megterhelő részére, választhatja a zermatti gleccserpalota és a gletschi jégbarlang, valamint a Saas Fee jégpavilon hűsítő élményeit, alámerülhet Wallis hegyi tavainak kristálytiszta vizében vagy csónakázhat a St-Léonard-i földalatti tóban.

A vadvízi evezés is tiszta élvezet az adrenalinfüggők számára: ők leereszkedhetnek a mély szakadékokba, sodortathatják magunkat a vízzel és lecsúszhatnak a víz koptatta sziklákon.

Nyaraljon ott, ahol Churchill vagy Chaplin!

A tipikus svájci szálloda ismérvei: hagyományos építészet, helyi ételspecialitások, alpesi hangulat. Ilyen szálláshelyek a fogadóktól a patinás panziókon át egészen a tóparti szállodákig az ország egész területén találhatók, bennük megismerhetjük az adott régió sajátosságait. Lélegzetelállító kilátásban lehet részünk például az Aetscher hegyi fogadóból az Appenzeller vidékre, boldog békeidők hangulat – egészen, mint Thomas Mann idejében – fogad minket a szecessziós stílusban épült, davosi Schatzalp szállodában.

A Svájci De-Luxe Szállodák Szövetségét 1934-ben alapították, tagjai között megtalálható Svájc 39 leghíresebb ötcsillagos szállodája is, amelyeknek 850 különféle kritériumnak kell megfelelni. Ezeket folyamatosan ellenőrzik, különös tekintettel a szolgáltatásokra. Ezekben a patinás házakban alkotott Goethe, szőtt terveket Churchill és töltötte szabadidejét Chaplin.

A Luzern-Vierwaldstätti-tó régió számos szállodája közvetlenül a tóparton helyezkedik el. Más szállodák, mint például a luzerni Hotel Cascada „házhoz viszi” a vizet, mert a négycsillagos szálloda 66 szobájának mindegyikében egy-egy svájci vízesés képe díszíti a falat.

A gipszpiramisok Villars-Gryonban és a Chavonnes-tó legendája

A Waadt kanton hegyei között található Villars-Gryon gipszpiramisai mentén három hegyi tó – a Bretaye-tó, a Fekete-tó és a Chavonnes-tó –, havasi legelők és lélegzetelállító panoráma fogadja a túrázót.

Ezek közül a Chavonnes-tavat ősi legenda övezi. A 17. században Isabeau várhercegnő egy rablóbanda elől menekülve a tóban akart elrejtőzni, ahova ékszeres ládáját is magával vitte. A tó fenekén lelve halálát a vízi szellemek tündérré változtatták, de telihold idején még ma is látni a gyémántokat (valójában fényes pirittel bevont sziklát), amelyeket magával vitt. A tó környékén megmagyarázhatatlan, viszonylag intenzív erők működnek, amelyek mindenkire hatással vannak, legyen szó kíváncsi vagy keresőpálcát és ingát használó látogatókról.

A Svájci Idegenforgalmi Hivatal 2012 nyarától gazdagon illusztrált magazint készít, kedvet csinálva ezzel is a svájci utazáshoz. A kiadvány segítséget nyújt a beutazáshoz, Svájc tömegközlekedésének megismeréséhez, bemutatja a szálláshelyek színes palettáját, sőt történeteket mesél el vízi barangolásokról, szikrázó városlátogatásokról, hajókirándulásokról, fürdőkről és fürdőkultúráról. A magazin elérhető a MySwitzerland.com/Broschueren oldalon.
Telefonos foglalás: h-p 9-17 óráig
+36-30-985-8991