Francia Alpok: egyedülálló élmény

Téli wellness
Wellness akciók
Nyugdíjas ajánlatok
Húsvét szállás
Facebook

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Francia Alpok: egyedülálló élmény

Feltöltve: 2009-11-10

Nagyszerű adottságainak köszönhetően Franciaország síterepei a legnépszerűbbek közé tartoznak Európában. Modern üdülővárosok és kis falvak váltják egymást a nagy kiterjedésű hegyvidéken, így mindenki talál maga számára kedvezőt.

Franciaország több, mint 6000 sípályával vagyis a világ legnagyobb besíelhető területével várja a sportolókat. 600 kilométer sípálya és 200 felvonó teszi például a 3 Vallées-t a világ legnagyobb sípályarendszerévé (Courchevel, Méribel, Val Thorens, les Menuires). A magasabban lévő síterepek december elejétől egészen május közepéig hóbiztosak. Az alacsonyabban fekvő síterepeken környezetkímélő hóágyúkkal biztosítják az állandó és kiváló minőségű havat.

A közkedvelt „skis aux pieds” elnevezésű pályaszállások 100 méteres körzetében biztosan épült egy sífelvonó, így gyorsan és egyszerűen juthatunk fel a csúcsokra. A felvonók a világ legmodernebb felvonói közé tartoznak, összesen 3 000 kilométernyi találéható itt belőlük. Az alpesi sí, a snowboard, a free ride és a telemark szerlemesei egyaránt találnak ízlésüknek megfelelő pályát.

A síelésen kívül számos kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket, így tehetünk hótalpas kirándulást, utazhatunk kutyaszánon vagy korcsolyázhatunk. Aki kicsit extrémebb élményekre vágyik, kipróbálhatja a jég alatti merülést (Châtel, Tignes), a jégen való túrázást (la Plagne), a bobozást (la Plagne) vagy akár az ejtőernyős síelést. Ezek után igazi felüdülést jelent valamelyik wellness központban kipihenni a fáradalmakat.

A „Famille Plus Montagne“ a francia turisztikai minisztérium által adományozott minősítés, amelyet a legjobb gyermek-, és családi programokkal illetve szolgáltatásokkal rendelkező síterepek kaphatnak. Az idéna Les 2 Alpes síterep büszkélkedhet ezzel a címmel.

A francia síterepek büszkék tradicionális konyhájukra, hagyományos ételeket kínáló családias hangulatú fogadókat éppúgy találunk itt, mint Michelin csillagos éttermeket ínycsiklandó különlegességekkel, például a Val Thorens-ben található Oxalys magaslati étteremben (2300 m).

Ha Rhône-Alpes vidékén utazunk át észak-dél és kelet-nyugat irányban, beláthatatlan terjedelmű, kivételes szépségű tájakat fedezünk fel. Gleccserek és fenséges hegycsúcsok követik egymást, mint a Mont Blanc, majd Drôme vidékén csodálatos levendulamezők tárulnak elénk, ahol tücsökzene szolgáltatja az provánszi muzsikát. Beaujolais szőlővidéke, Ardèche délen elnyúló mészkőfennsíkja, a hatalmas tavak és tóvidékek sokasága hihetetlen változatosságát adja a tájnak.

Rhône-Alpes vidéke természetvédelmi tájakban bővelkedik, összességében 39 tájvédelmi övezete, nyolc parkja továbbá két nemzeti és hat regionális parkja van.

160 sípályájával és 16 összekötött síterepével e régió rendelkezik a világ legnagyobb besíelhető területével. Minden télen síelők millióit vonza. Nyáron a hegyvidék olyan sportok paradicsoma, mint az alpesi túrázás, a hegymászás, a gleccsertúra vagy a siklóejtőzés.

Czene Annamária

Telefonos foglalás: h-p 9-17 óráig
+36-30-985-8991